Ako ste pogledali uvodni dio, imali ste priliku da se pridružite Facebook grupi za edukacju, u kojoj smo sinoć pričali o ovoj temi.


Naime, za razliku od Facebook live-a na mobilnom telefonu, streaming sa računara na Facebook live ima puuuno više prednosti, od samog emitovanja živog videa sa kamere: možete kombinovati više kamera, pozadine, tekst, ubacivati goste koji se uključe sa drugih komunikacionih kanala, npr. skype, ubaciti powerpoing prezentaciju u live i slično.
Ima još tri prednosti ovakvog rada:
prvo, radi na svim platformama (windows, apple i linux) i drugo, još važnije za naše kraje, NE KOŠTA NIŠTA, tj. zasnovan je na OPEN SOURCE platformi i treće, možda i ponajvažnije, interfejs je preveden na jezik koji razumijemo.

O kojem software-u se radi pogledajte i preuzmite sa OVE LOKACIJE.

Nadalje, pogledajte u videu ispod, kraći opis podešavanja i rada sa aplikacijom koji sam napravio za potrebe sinoćnjeg live-a

 
 
 

Govorili smo u grupi da postoji još jedna caka, jako bitna, koju nisam rekao, a svi koji se prijave na newsletter će moći dobiti odgovor na tu caku i koristiti ovaj software na svoje zadovoljstvo:

Projekat Vaš novac vrijedi više

Besplatne video upute kako otvoriti PayPal nalog dobijate odmah a šta i koliko ćete još dobiti zavisi isključivo od vas, OK?